Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEKSANDER ČEFERIN

Predsjednik Uefe o Superligi: Nadam se da će početi to fantastično natjecanje s dva kluba

Beograd: Premijerno prikazivanje prve epizode serijala "(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem"
Antonio Ahel/ATAImages
21.12.2023.
u 15:09

Pogledao sam prezentaciju sustava natjecanja. Teško je odlučiti treba li biti šokiran ili zabavljen tim showom. Sustav je još više zatvoren nego onaj iz 2021., kojeg su svi odbili - dodao je čelni čovjek Uefe

Europski sud pravde u Luksemburgu je donio presudu u korist osnivanja Europske Superlige, projekta utemeljenom na privatnom modelu natjecanja za najbogatije i najmoćnije klubove u Europi.

Nakon što je predstavljen u travnju 2021. godine, taj projekt je krovna europska nogometna organizacija Uefa zajedno s krovnom svjetskom nogometnom organizacijom Fifom brzo ugasila prijetivši velikim sankcijama.

Prema današnjoj presudi Europski sud pravde ističe da su Uefa i Fifa zloupotrijebile svoju moć te da u skladu sa svim zakonima Europska Superliga može biti pokrenuta

- Činjenica da su Fifa i Uefa intervenirale i zaustavile projekt međuklupskog nogometnog natjecanja kao što je Superliga se protivi zakonu - službeno je priopćenje Europskog suda pravde.

Iz Uefe se povodom te sudske odluke oglasio i predsjednik organizacije, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je istaknuo da borba protiv Superlige nije prestala.

- Provjerit ćemo i procijeniti trebamo li izmijeniti svoj stav prema Superligi. Važno je naglasiti da Superliga nije zasnovana na principima koji su temelj nogometa, a to su principi sportskih uspjeha. Samo UEFA to garantira - rekao je Čeferin. 

Glavni inicijatori osnivanja Superlige su dva najuspješnija španjolska kluba, a ujedno i dva od tri najuspješnija kluba u povijesti Lige prvaka, Real Madrid i Barcelona.

- Nećemo ih pokušati zaustaviti. Mogu kreirati što god žele. Nadam se da će započeti sa svojim fantastičnim natjecanjem čim prije, s dva kluba. Nadam se da znaju što rade, ali nisam siguran da je tako. Nogomet nije na prodaju - istaknuo je Čeferin, te dodao:

- Pogledao sam prezentaciju sustava natjecanja. Teško je odlučiti treba li biti šokiran ili zabavljen tim showom. Sustav je još više zatvoren nego onaj iz 2021., kojeg su svi odbili - zaključio je čelni čovjek Uefe

Komentara 2

GO
Gof33
21:08 21.12.2023.

Još jednom simbolika rečenice komšija u pravom smislu riječi: para buši gdje burgija ne može. Ma koga briga za sport, važan je novac. Da Real i Barcelona nisu prezaduženi, da nisu kupovali sudce, namještali sve živo i neživo, da nisu izbjegavali poreze i radili sulude transfere i kupovali najskuplje i najbolje na tržištu gdje bi bili njihovi rezultati? Ovo je još jedan očiti primjer uništavanja srednjih i manjih klubova na uštrb najvećih, bez obzira na pravo. Pravo i pravda nisu dvije iste kategorije vidimo i u ovom primjeru.

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
15:28 21.12.2023.

Nadam se da će početi to fantastično natjecanje u duhu balkanskog bratstva i jedinstva bez Real Madrida s cetiri kluba Hajdukom, Partizanom, Zvezdom i Dinamom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije